Nieuwe Van Eck Bitcoin Note Geeft Hoop aan Handelaren

Van Eck Associates Corp. heeft een bitcoin exchange-traded note geïntroduceerd op een Duitse crypto-beurs. Het handelsplatform staat bekend als de Deutsche Boerse Xetra Exchange, en het bedrijf probeert te profiteren van de cryptogolf die de afgelopen maanden is opgezwollen en hoger is geworden.

Van Eck blijft vooruitgaan

Van Eck is er altijd geweest om bitcoin te duwen wanneer mensen het het meest nodig hadden. Vorig jaar werd het bedrijf alom beschouwd als de koploper als het ging om het verkrijgen van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Helaas is het niet helemaal gelukt zoals het bedrijf of de cryptohandelaren hadden gepland, maar de leidinggevenden hebben duidelijk laten zien dat ze niet opgeven, en ze zullen er altijd zijn om ervoor te zorgen dat crypto zijn moment in de schijnwerpers komt te staan.

Deze keer is het niet anders. In de afgelopen zes of zeven maanden is cryptografie gezien als een soort „veilige haven“, gezien alle economische uitdagingen waar de wereld voor staat. De coronaviruspandemie kwam in maart op de deuren van financiële instellingen terecht, waardoor voorraden, edelmetalen en natuurlijk bitcoin binnen enkele weken in elkaar storten.

Echter, met al het andere relatief langzaam om te herstellen, de digitale activa was snel om te profiteren van de chaos en het gebrek aan orde dat was het maken van zijn weg door de moderne samenleving, en het was niet lang (slechts ongeveer twee maanden) voordat de munt weer in vorm, springen van onder de $ 4.000 mark tot ongeveer $ 9.000 in het begin van mei.

Van daaruit hebben de mensen de cryptocurrency in een nieuw licht gezien. Ze zien het nu als een hedge-instrument; iets dat hun portefeuilles kan diversifiëren en hun rijkdom stabiel kan houden in tijden van inflatie en economische onrust. Fiat-valuta’s blijven lijden terwijl de aandelenmarkt op en neer is gegaan. Bitcoin en crypto zijn echter al enige tijd relatief stabiel.

Dingen stabiel houden

Van Eck’s nieuwe crypto-biljet is volledig geïnvesteerd in bitcoin, en heeft momenteel ongeveer 2 miljoen dollar aan totale activa op het moment van schrijven. Het is gedeeltelijk verzekerd en wordt in de koelcel bewaard, zodat het veilig is en beschermd tegen hacks en kwaadwillige actoren. Gabor Gurbacs – directeur digital asset strategy bij Van Eck – gaf in een recent interview commentaar:

De volgende fase van de groei van bitcoin en digitale activa vereist goed gereguleerde toegangsvehikels die passen in de gevestigde financiële markten. Crypto is met name sinds oktober in opmars, aangezien dit de maand was waarin bitcoin een nieuwe relatie met PayPal heeft aangeknoopt.

Het digitale betalingsplatform kondigde aan dat het gebruikers in staat zou stellen om crypto te kopen via zijn systeem en mogelijk items en diensten aan te schaffen met digitale middelen. Op dat moment werd bitcoin verhandeld voor iets meer dan $10.000 na een bijzonder bearish september, hoewel het niet lang duurde voordat de activa stegen tot $13.000.