Fed, der opfordrer til mere stimulus, er ‚kode til køb af Bitcoin‘, siger Winklevoss

 6. November 2020      
 Währungen   

Jerome Powell siger, at kongressen bør blive enige om yderligere finanspolitisk stimulans, da amerikansk statsgæld topper $ 27,2 billioner.

USAs Federal Reserve reklamerer stadig utilsigtet Bitcoin Loophole, da formand Jerome Powell argumenterer for mere pengeudskrivning.

I et tweet den 6. november sagde Tyler Winklevoss, medstifter af kryptobørs Gemini, at Powells seneste tale i denne uge var „kode til køb af Bitcoin.“

Powell: Kongressen skulle acceptere mere stimulus
Powell talte til en pressekonference, der fulgte Fed’s 5. november-møde om økonomiens tilstand og fremtidige foranstaltninger.

Som før gentog han, at centralbanken ikke havde opbrugt sit udvalg af værktøjer til at støtte økonomien. Disse har hidtil omfattet tunge interventioner på aktiemarkederne, finansielle stimuleringsforanstaltninger og direkte betalinger til amerikanerne.

”Jeg vil bare sige, at jeg tror, ​​vi får et stærkere opsving, hvis vi bare kan få mere finanspolitisk støtte, når det er passende … den størrelse, som Kongressen finder er passende,” sagde han, citeret af Reuters.

Bitcoin-fortalere har længe advaret om de langsigtede virkninger af kortsigtet indblanding i økonomien af ​​centralbanker, der er repræsenteret af den enorme stigning i offentlig gæld set i USA og andre steder i 2020.

Fed’s balance var på $ 7.14 billioner fredag ​​nær rekordhøjder. Amerikansk statsgæld har toppet $ 27,2 billioner, et tal aldrig før set i historien.

Fed-balance siden 2007. Kilde: Federal Reserve

“Næsten ingen BTC tilbage til salg”
I det, som nogle i denne uge beskrev som en klar demonstration af simpel udbud og efterspørgsel på arbejdspladsen, fortsatte Bitcoin – med sit faste udbud – med at klatre, da Powell holdt sin tale.

Den største kryptokurrency har fået over 15% siden ugens start og steg til niveauer, der ikke er set siden slutningen af ​​2017.

Ifølge kvantanalytiker PlanB og andre kan dette forventes, da seks måneder efter halvering af bloktilskuddet halverede udbuddet af nye Bitcoins, har investorer købt sløret.

Disse har inkluderet eksisterende erhvervskøbere, der har forbedret deres krav, blandt andet betalingsgateway Square, der så 80% af Q3-indtægterne komme fra Bitcoin.

„Der er stort set ingen BTC tilbage til salg,“ opsummerede den populære Twitter-konto Girevik og bemærkede stor købersupport på børser på niveauer under $ 13.000. Sælgere har endnu ikke påvirket markedet, selv på tæt på $ 16.000.