Bitcoin Miner Hut 8 för att lägga till 275 PH / s gruvkapacitet med $ 8,3 M kapitalhöjning

 1. Juli 2020      
 Krypto   

Hut 8 Mining Corp. har samlat in 8,3 miljoner dollar från försäljningen av 6% av sina aktier till investerare. Den kanadensiska Bitcoin Era gruvarbetaren tänkt ursprungligen att samla in $ 7,5 miljoner från försäljningen, men det var övertecknat.

Totonto-börsnoterade Hut 8 utfärdade cirka 5,8 miljoner ”enheter” till ett pris av 1,45 dollar vardera

Varje enhet består av en gemensam andel. Från detta har investerare möjlighet att köpa en ny aktie för $ 1,80 mellan nu och december 2021.

Den Alberta-baserade gruvarbetaren sa att medel från erbjudandet kommer att användas för att uppgradera sitt sortiment av gruvhårdvara inklusive applikationsspecifika integrerade kretsar (ASIC) gruvarbetare. Uppgraderingen kommer att lägga till upp till 275 petahash per sekund (PH / s) till Hut 8: s befintliga gruvkapacitet på 952 PH / s.

När de nya maskinerna har installerats, som innehåller ”effektivare processchips från Microbt”, kommer de också att lägga till 12,6 megawatt (MW) effekt till företagets nuvarande maximala kapacitet på 107 MW.

„Hut 8 har testat Microbt-utrustningen under de senaste tre månaderna för att förbereda denna uppgradering … [vi] räknar med att få utrustning mellan juli och november 2020,“ sade företaget i ett pressmeddelande .

Under de senaste månaderna har Hut 8 sett att mängden bitcoin bryts vid sina datacentra i Kanada sjunker

Under det första kvartalet 2020 extraherade företaget 1 116 BTC , en minskning med 54% från 2 405 BTC som bryts under jämförbara år sedan.

Företaget skyllde nedgången på „den ökande nätverkssvårigheten“ som „påverkade … produktionen negativt med mycket färre bitcoin bryts.“ För marskvartalet rapporterade Hut 8 att nettoförlusten ökade till 8,4 miljoner dollar från 6,1 miljoner dollar ett år tidigare.

Den kanadensiska gruvarbetaren hoppas nu att det senaste förvärvet av effektivare gruvutrustning kommer att hjälpa företagets förmögenhetsförmögen, redan inför en pressning från den senaste händelsen för bitcoin-utbudet, vilket minskade bonusen till gruvarbetare med 50% till 6,25 BTC per block.

Aktierna i Hut 8 ökade med 2% till CAD $ 1 (~ $ 0,73) i Toronto handel på tisdag. Under de senaste 52 veckorna har aktien nått en låg nivå på $ 0,37 och en höjd av $ 1,99.